Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfântul Nicon, ultimul stareţ de la Optina ne învaţă cum să ne pregătim de prigoane.

ro

13 Oct, 2011 13:03 1060 Marime text

Este bine să ne dorim să trăim chiar în timpul venirii lui Antihrist?

"... Dorinţa de a trăi până la venirea antihristului este una greşită. Atunci vor fi dureri atât de mari, încât se spune că cel drept abia se va mântui. Iar a căuta şi a dori suferinţe este un lucru primejdios şi greşit. Aceasta se întâmplă din pricina mândriei şi a nesocotinţei.

Umpleţi-vă de Duh... (...). Ce înseamnă aceasta? Doar noi [Creştinii ortodocşi] ne-am învrednicit să primim la Botez darurile Sfântului Duh. Dar câţi oare îşi mai aduc aminte despre aceasta? Este mai puţin important că l-am primit, trebuie să-l păstrăm, să-l desăvârşim, să-l înmulţim. Pentru aceasta trebuie aprinsă râvna. Cum?

1. Să citim Sfânta Scriptură, care este scrisă de Duhul Sfânt. Duhul răsuflă din Sfânta Scriptură. Nici o mulţumire lumească nu ne poate da acea pace, acea bucurie pe care ne-o da Duhul Sfânt.

2. Să luam aminte la sine.

3. Să participăm mai des la săvârşirea Sfintelor Taine. Sfântul Duh se împărtăşeşte omului prin acestea.

4. Să mergem mai des la sfânta biserică, deoarece biserica este locul deosebit al prezenţei Duhului Sfânt.

5. Rugăciunea. Să rostim mai ales rugăciunea Împărate Ceresc. Trebuie să o ascultăm cu deosebită evlavie nu doar in biserica, ci să o rostim şi când lucrăm, cerând ajutorul Duhului Sfânt. (...)".

 

Mai multe pe

http://www.razbointrucuvant.ro/2011/10/12/sfantul-nicon-ultimul-staret-de-la-optina-ne-invata-cum-sa-ne-pregatim-de-prigoane-este-bine-sa-ne-dorim-sa-traim-chiar-in-timpul-venirii-lui-antihrist/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii