Buba din Portul Tomis Primarul Mazăre şi hotelul fără sfârşit (galerie foto)
Buba din Portul Tomis: Primarul Mazăre şi hotelul fără sfârşit (galerie foto)„Buba din Portul Tomis", „oroarea", „scheletul din Port" - toate acestea sunt apelative sub care le este cunoscută constănţenilor clădirea ce ar fi trebuit să se ridice în Portul Turistic Tomis sub titlul pretenţios al unui hotel de cinci stele. O altă realizare a succesivelor mandate ale lui Radu Mazăre în fruntea Primăriei Constanţa.
Planuri grandioase de adăpostire a sutelor de turişti, români şi străini, care urmau să-şi petreacă vacanţele de vară în Constanţa au însoţit ridicarea clădirii care în prezent „planează" asupra Portului Turistic Tomis. La acest moment însă, din visele de mărire a rămas doar un schelet, o fundaţie inundată şi vegetaţie crescută ca-n Vestul Sălbatic.
Povestea tristă a „bubei din Portul Tomis", cum îi spun inginerii, a început în 2001, când Primăria Constanţa, cârmuită de Radu Mazăre, a somat Federaţia Română de Yachting să demoleze clădirile ce se ridicau pe terenul din Portul Tomis. După aproximativ un an, suprafaţa a fost concesionată către SC Satu&Fase SRL, societate care, la sfârşitul lui 2002, a cumpărat terenul. La momentul la care firma a bătut palma cu Primăria pentru afacerea din Portul Tomis, administratorul Satu&Fase era Cristian Ion Serghie, partener de afaceri, aşa cum s-a mai scris, cu Valentin Gheorghe Ionescu şi cu Sorin Strutinsky. Nume cu rezonanţă pentru municipalitatea constănţeană, Ionescu fiind trimis în judecată alături de primarul Mazăre în dosarul de megacorupţie privind retrocedările terenurilor din Constanţa, iar Strutinsky fiind un nume strâns legat de cel al edilului Radu Mazăre. Revenind la clădirea din Portul Tomis, ulterior, scheletul hotelului ce s-ar fi vrut de cinci stele a ajuns la Astera Consulting, firmă la rândul ei legată de Cristian Ion Serghie. Mirajul luxosului imobil a început să se destrame în anii 2003 - 2004, iar în 2005 construcţia a fost stopată de tot. Aşa cum am menţionat, din ideea luxosului hotel a rămas doar scheletul, un morman de beton şi fiare, care apare ca o pată în Portul Tomis, luând totodată vederea constănţenilor care deţin apartamente în blocurile din zonă, vis-a-vis de Comandamentul Flotei Marine. Nici demolat, nici construit, hotelul umbreşte Portul Tomis. Şi la propriu, şi la figurat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp