Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:31 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mazăre şi păguboasa afacere Telegondola

ro

23 Apr, 2012 00:00 2971 Marime text
deschidere_maz.jpgLansată cu pompă în 2004, Telegondola din Mamaia pare să reprezinte la acest moment o tristă amintire. Proiect de care primarul Radu Mazăre şi-a legat cu bucurie numele la vremea lansării, la începutul acestui an, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis cererea formulată de societatea Telegondola Mamaia SRL de intrare în insolvenţă.

Potrivit vrajitorul.eu, în 2010, firma figura cu datorii totale de 5.471.929 de lei şi cu o pierdere brută de 1.317.821 de lei. Cu toate acestea, pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa, Telegondola este încă prezentată ca un succes. „Realizat în premieră în România, proiectul «Telegondola» reprezintă o instalaţie complexă de transport pe cablu, destinaţia turiştilor care doresc să admire panorama staţiunii Mamaia", se arată pe site-ul primăriei conduse de Radu Mazăre. Informaţiile neactualizate de ani buni vorbesc încă la viitor despre proiectul legat de numele lui Mazăre: „capacitatea de transport va fi de 600-1.500 de persoane/oră, iar turiştii se vor îmbarca în două staţii, prima în zona Perla, iar cea de-a doua în zona Cazino". În aceste condiţii, cei care vizitau Mamaia ar fi urmat să „plutească efectiv pe deasupra staţiunii (...) timp de aproximativ şapte minute, la o înălţime maximă de 50 de metri". Conform sursei citate, valoarea totală a investiţiei se ridica la 3,5 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro urmau să fie suportate de Primăria Constanţa. În ediţiile din anii trecuţi, arătam că SC Telegondola Mamaia SRL avea ca asociaţi Municipiul Constanţa, cu 46,51% şi SC Mamaia SA, 53,49%.

 campanie_mazare-telegondola.jpg

Firma era administrată de Ştefan Marian şi Rohan Ovidiu Rene. Numele primului se lega de SC Gondola Serv SRL, în care era asociat cu Dan Lucian Victor. Pe de cealaltă parte, Rohan Ovidiu Rene era implicat într-una dintre afacerile primarului Radu Mazăre. SC Royal Distribution Services SRL îi avea ca asociaţi pe Rohan Ovidiu Rene, Sorin Gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, Radu Mazăre, Ştefan Popescu, Cristian Ruşescu, Otilia Mihaela Pîrvan şi Husein Ozghen. Revenind la situaţia financiară mai degrabă precară în care pare să se afle firma la acest moment, este de precizat că, potrivit www.vrajitorul.eu, în anul 2010 societatea a avut o cifră de afaceri de 1.659.409 lei, iar capitalul social subscris şi vărsat era de 10.692.000 de lei. Numărul mediu de salariaţi era de 13, iar totalul datoriilor se ridica la 5.471.929 de lei, profitul brut fiind 0, iar pierderea netă 1.324.271 de lei. Pe data de 20 februarie 2012, în dosarul cu numărul 47/118/2012, în care SC Telegondola Mamaia SRL era debitor şi al cărui obiect era reprezentat de „alte cereri deschiderea procedurii insolvenţei la cererea debitoarei", instanţa a decis: „deschide procedura generală a insolvenţei, numeşte administrator judiciar Continvest Insolvenţă IPURL", procedura urmând să continue la data de 14 mai 2012. În aceste condiţii, s-ar părea că afacerea Telegondola s-a dovedit a fi mai degrabă una păguboasă pentru administraţia Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii