Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii
Arpacas Gratinat cu Gogosari RosiiIngrediente:
-250 g arpacs
-2 l apa clocotita
-2 cepe tocate marunt
-100 ml ulei
-1 lingurita concentrat de supa (eu am pus vegeta)
-sare
-piper
-500g ciuperci proaspete, curatate si taiate felii subtiri
-2 borcane (a 720 ml) cu "Ghiveci cu gogosari pentru iarna" (vezi reteta in "Cartea de bucate", sectiunea "conserve, muraturi"
-2 linguri amidon (se poate pune faina)
-100 ml. bulion
Preparare:
Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape(va recomand sa alternati apa calda cu apa rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita(se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.
Se pune la fiert, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.
Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine(absoarbe din apa).
Daca dupa fierbere ramane mult lichid, atunci strecurati.
Separat, se caleste in ulei incins ceapa-pana devine sticloasa-si ciupercile-pana sunt facuta.
Se adauga ghiveciul cu gogosari si se lasa sa dea cateva clocote.
Peste acest amestec se toarna amidonul desfacut cu bulion, concentratul de supa(vegeta) si se potriveste de sare si piper.
Intr-un vas yena, uns cu putin ulei, se pun straturi alternative de arpacas, compozitie cu gogosari si ciuperci si terminati cu amestecul de gogosari si ciuperci.
Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 min. sa se gratineze si sa se patrunda aromele.
Se serveste cald.
Sursa: reteteculinare.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp