Poftă bună cu Gina Bradea Pizza de post
Poftă bună cu Gina Bradea: Pizza de post
17 Mar, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
5850
Marime text
Aluat cu exterior uşor crocant şi pufos la interior, cu umplutură din tot felul de legume şi condimente, după preferinţe sau buzunar: pizza cu ceapă, pizza cu dovlecei, vinete, ardei gras, porumb, ciuperci, măsline..mai dulce şi mai picantă, după gust.
Ah, ce bună e!!
Ce ne trebuie pentru reţeta de Pizza de post:
Cantităţi pentru 1 pizza. Eu când frământ fac de obicei reţeta, fac mai multă pizza când aprind cuptorul din curte, cel cu lemne. Dacă fac la aragaz, fac de 4-5 ori dozele din reţeta, adică folosesc 1,2 – 1,5 kg de făină.Pizza de post
Durată pregătire: 20 minuteDurată gătit: 10 minute
Total: 30 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:• 300 g faină;
• 1 pliculeţ drojdie uscată;
• 30 ml ulei de măsline;
• 1 linguriţă rasă zahăr;
• 200 ml apă călduţă;
• sare.
Pentru sos:
• 100 ml suc de roşii gros;
• piper – cât se ia cu 2-3 degete;
• busuioc proaspăt 4-5 frunze sau ¼ linguriţă uscat;
• sare;
Umplutură după gust:
• ceapă verde sau uscată;
• porumb;
• dovlecei;
• roşii;
• ardei gras;
• vinete;
• măsline;
• ciuperci.....etc.
Modul de preparare îl puteți găsi pe pofta-buna.com
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii