Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rasol de fasole galbena

ro

13 Dec, 2010 14:16 2176 Marime text

Ingrediente:
-1 Kg. de fasole galbena lata
-1 capatana mica de usturoi (sau mai putin dupa gust)
-ulei, sare dupa gust.

Mod de preparare:

Se curata si se rup pastaile de fasole in bucati potrivite, apoi se spala cu apa calda pentru a nu se intari.

Se pune o cratita sau o tigaie mai inalta (de preferinta vasele sa fie de inox) la incins, apoi se pun cca. 3-4 linguri de ulei. Imediat se pun pastaile de fasole scurse bine de apa, se presara putina sare, se pune capac si se inabusa la foc mic de tot cca. 20-30 de minute. Din cand in cand se mai amesteca folosind o lingura de lemn pentru a nu se lipi.

Se curata o capatana mica de usturoi, cateii se freaca (cu un blender) cu putina sare, o lingurita de ulei si se mai adauga putina apa pentru a obtine un sos lichid (cam 200 ml.).

Cand pastaile de fasole s-au inmuiat, se toarna deasupra sosul de usturoi.

Acest preparat poate fi consumat ca atare sau ca garnitura la peste.

Sursa: crestinortodox.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii