Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:11 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friptura de miel cu sos de usturoi

ro

31 Mar, 2010 20:03 4106 Marime text

friptura_de_miel_cu_sos_de_usturoi.jpgIngrediente pentru opt portii:

1 pulpa de miel de aproximativ 2 kilograme jumatate;
4 catei de usturoi pisati;
2 lingurite sare;
2 lingurite oregano maruntit;
o jumatate de lingurita piper;
o cana cu vin rosu sec;
un sfert de cana cu ceapa verde tocata;
2 linguri zeama de lamaie;
2 linguri faina;
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:


1. In pulpa de miel se fac crestaturi adanci, la o distanta de cativa centimetri una de alta. Combina usturoiul pisat cu oregano, sarea si piperul. Presara acest amestec in fiecare crestatura.

2. Asaza mielul intr-o tava, cu partea mai grasa in sus.

3. Amesteca vinul rosu cu ceapa verde si sucul de lamaie; pastreaza o ceasca din acest amestec pentru sos. Toarna amestecul ramas peste pulpa de miel.

4. Pune carnea in cuptorul incalzit si las-o astfel timp de 30 de minute pentru fiecare kilogram, ungand-o din cand in cand cu amestecul din vin, ceapa si lamaie. Cand este gata, scoate friptura pe un platou si prepara sosul.

5. Toarna intr-o cana sosul care s-a lasat in tava, strecurandu-l. Adauga apa peste sos, cat sa obtii o cana de zeama.



6. Pune doua linguri de grasime in tava incinsa in care ai facut friptura.

7. Toarna in ploaie faina, razuind usor resturile de pe fundul tavii.

8. Adauga sucul lasat de friptura si restul de vin amestecat cu zeama de lamaie si ceapa.

9. Lasa sosul pe foc timp de un minut dupa ce da in clocot, amestecand constant.

Serveste friptura de miel cu acest sos.

Poftă bună!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii