Oua de Pasti vopsite natural cu sfecla, ceapa rosie sau cafea.
Oua de Pasti vopsite natural cu sfecla, ceapa rosie sau cafea.
Preparare:
Puteti vopsi ouale de Pasti in diferite nuante de rosu folosind
coji de ceapa rosie. Curatati ceapa cu o seara inainte, puneti cojile in apa si
le lasati la inmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbeti ouale pentru Pasti
10-15 minute impreuna cu cojile de ceapa si 1 lingura de otet pentru a fixa
culoarea, dupa care le mai lasati in lichid pana cand obtineti nuanta dorita.
Pentru a vopsi ouale de Pasti in nuante catifelate de ciocolata, folositi ...cafea. Fierbeti cafeaua intr-un vas suficient de mare ca sa nu dea in foc si apoi adaugati ouale si le fierbeti 10-15 minute. Le mai lasati in cafea pana obtineti nuanta dorita. Nu uitati nici de lingura de otet-obligatorie ca sa fixeze culoarea.
Rosul inchis il obtineti pentru vopsirea oualor de Pasti cu sfecla rosie. Tocati sfecla si o fierbeti 15 minute in jumatate de litru de apa. Adaugati ouale si le fierbeti 1-15 minute, impreuna cu lingura de otet. Le mai lasati in lichid pana ajung la culoarea pe care o doriti.
Sfatul bucatarului: folositi o lingura de lemn ca sa scoateti ouale, deoarece lingura de metal poate lasa urme pe acestea.Apoi ungeti ouale de Pasti cu ulei pentru a le da stralucire si a pune in valoare culorile. Ouale de Pasti vopsite astfel au culori placute si va veti bucura sa stiti ca ati folosit numai ingrediente naturale.
Paste Fericit!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp