Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:15 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasca cu branza

ro

31 Mar, 2010 20:18 4078 Marime text
pasca_cu_branza.jpgIngrediente: 700 g faina, 25 g drojdie, 5 oua, 600 g branza (dulce sau telemea, dupa preferinte), 6-7 linguri de zahar, 1/2 lingurita de sare.

Preparare:
Faceti un aluat din faina, 1 ou, 25 g drojdie, sare, 2 linguri de zahar si apa si il framantati cam 15-20 minute, dupa care il lasati la dospit aproximativ 1 ora si jumatate sau pana cand creste si devine pufos.

Intre timp pregatiti o compozitie din branza, 4 oua, 4-5 linguri de zahar, un praf de sare si o amestecai bine cu o furculita.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in trei: din doua parti intindeti cate o foaie de 2 cm grosime, pe prima o asezati in tava de cuptor unsa cu ulei. Peste aceasta foaie de aluat puneti jumatate din compozitia de branza si o acoperiti cu cealalta foaie de aluat.

Cu cea de a treia parte de aluat, rulati trei bucati pe care sa le impletiti pentru a da forma crucii de pe pasca.Opriti putin aluat pentru cateva mingiute cu care sa ornati marginile.

Pofta bună!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii