Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:24 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Placinta cu carne de miel

ro

31 Mar, 2010 20:13 2045 Marime text
placinta_cu_carne_de_miel.jpgTimp de preparare: pregatire: 1 ora; la cuptor: 40 minute.

Ingrediente: 400-500 g carne de miel tocata, 2-3 legaturi de ceapa verde,1 legatura de marar verde, 2 linguri de iaurt, 1 pahar de vin alb, 500 g faina, 4 oua, apa, sare, piper.

Preparare:
1. Mai intai curatati ceapa verde si o taiati bucati mici, apoi tocati carnea carnea si ambele le puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si le lasati sa se inabuse.
2. Adaugati vinul, piperul, sarea si mararul tocat si lasati pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea.
3. Intre timp pregatiti foile de placinta astfel: amestecati ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand obtineti un aluat pe care il intindeti cu sucitorul ca sa formati o foaie subtire de placinta.
4. Intindeti prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra puneti tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care o ungeti cu unt. Peste toate acestea, turnati zeama in care ati inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si dati tava la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
5. Aceasta reteta de placinta cu carne de miel se serveste ca aperitiv la meniul de Paste.

Pofta Mare!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii