Placinta cu carne de miel
Placinta cu carne de mielIngrediente: 400-500 g carne de miel tocata, 2-3 legaturi de ceapa verde,1 legatura de marar verde, 2 linguri de iaurt, 1 pahar de vin alb, 500 g faina, 4 oua, apa, sare, piper.
Preparare:
1. Mai intai curatati ceapa verde si o taiati bucati mici, apoi tocati carnea
carnea si ambele le puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si le lasati
sa se inabuse.
2. Adaugati vinul, piperul, sarea si mararul tocat si lasati pe foc pana cand
se inmoaie ceapa si se face carnea.
3. Intre timp pregatiti foile de placinta astfel: amestecati ouale cu faina si
putina sare, adaugand cate putina apa pana cand obtineti un aluat pe care il
intindeti cu sucitorul ca sa formati o foaie subtire de placinta.
4. Intindeti prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra
puneti tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de
placinta, pe care o ungeti cu unt. Peste toate acestea, turnati zeama in care ati
inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si dati tava la cuptor la
foc potrivit aproximativ 40 de minute.
5. Aceasta reteta de placinta cu carne de miel se serveste ca aperitiv la
meniul de Paste.
Pofta Mare!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp