Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:38 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tocanita de miel

ro

31 Mar, 2010 18:17 2828 Marime text

tocanita-de-miel.jpgIngrediente

600 gr carne macra de miel (din pulpa spate )
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
1 lingurita pasta de ardei dulce
1 varf lingurita chili pudra
1 lingurita boia dulce
1/2 legatură patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei

Portii: 4

Preparare

  1. Se taie carnea cubulete mici
  2. Se pune multa apa la fiert si cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se opareasca. Se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita.
  3. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Acest lucru este important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin.
  4. Cand s-au inmuiat legumele se trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, chili, pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cana apa si se pune la fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic si se pune capacul. Se fierbe timp de 1 ora. La 10-15 minute verificati tocanita, amestecati, si cand scade apa prea mult adaugati cate un polonic de apa fierbinte. Pentru aceasta, pastrati o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu tocanita dvs. si cand aveti nevoie o folositi.
  5. Adaugati patrunjelul tocat foarte fin si mai lasati sa fiarba 10 minute tot cu capac.
  6. Se serveste cu piure de cartofi, cous-cous sau orez.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii