3 retete cu cirese si de ce sunt bune ciresele pentru organism
3 retete cu cirese si de ce sunt bune ciresele pentru organism
04 Jun, 2011 04:08
ZIUA de Constanta
3637
Marime text
Ciresele sunt adevarate comori rubinii pe timp de vara. Nu doar ca sunt extrem de gustoase, insa au si o sumedenie de beneficii pentru corpul uman. Pentru ca am intrat in luna lui Ciresar, va prezentam cateva informatii utile despre aceste fructe savuroase, plus niste retete delicioase cu cirese.
In urma studiilor, cercetatorii au confirmat ca ciresele amare (Prunus cerasus) ofera beneficii pacientilor care sufera de afectiuni autoimune neurodegenerative si cele legate de tesutul conjunctiv, in mod particular pentru artrita reumatoida si diabet. Studiile arata ca ciresele reduc durerea si inflamatiile si ofera protectie impotriva cancerului. Aceste efecte sunt cauzate de fitochimicalele continute de cirese, numite antocianini.
Beneficiile cireselor se pastreaza in forma congelata, proaspata, conservata sau in sucuri. Antocianinii se regasesc atat in ciresele dulci, cat si in cele amare, insa cele amare au concentratii mai mari. Coaja cireselor contine cele mai mari cantitati de antioxidanti, foarte importanti pentru efectele benefice asupra organismului. Ciresele amare sunt bogate in vitamina C si sunt o sursa de potasiu, magneziu, fier, acid folic si fibre.
Ciresele sunt benefice mai ales in reducerea riscului de cancer la colon. In studiile pe animale a rezultat reducerea marimii tumorilor in cancerul la colon, acelasi efect il are si asupra cancerului la san.
Acum, iata cateva retete delicioase cu cirese:
Minitarte cu cirese
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Tiramisu cu cirese
Sa le savurati cu placere!
In urma studiilor, cercetatorii au confirmat ca ciresele amare (Prunus cerasus) ofera beneficii pacientilor care sufera de afectiuni autoimune neurodegenerative si cele legate de tesutul conjunctiv, in mod particular pentru artrita reumatoida si diabet. Studiile arata ca ciresele reduc durerea si inflamatiile si ofera protectie impotriva cancerului. Aceste efecte sunt cauzate de fitochimicalele continute de cirese, numite antocianini.
Beneficiile cireselor se pastreaza in forma congelata, proaspata, conservata sau in sucuri. Antocianinii se regasesc atat in ciresele dulci, cat si in cele amare, insa cele amare au concentratii mai mari. Coaja cireselor contine cele mai mari cantitati de antioxidanti, foarte importanti pentru efectele benefice asupra organismului. Ciresele amare sunt bogate in vitamina C si sunt o sursa de potasiu, magneziu, fier, acid folic si fibre.
Ciresele sunt benefice mai ales in reducerea riscului de cancer la colon. In studiile pe animale a rezultat reducerea marimii tumorilor in cancerul la colon, acelasi efect il are si asupra cancerului la san.
Acum, iata cateva retete delicioase cu cirese:
Minitarte cu cirese
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Tiramisu cu cirese
Sa le savurati cu placere!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii