Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şniţel berlinez

ro

10 Aug, 2011 00:00 2069 Marime text
snitel.jpgÎn ciuda respectului deosebit pe care germanii îl poartă şniţelului vienez - pe care îl numesc wiener art schnitzel - berlinezii au o perspectivă proprie asupra felului în care trebuie să arate acesta. Şniţelul berlinez se prepară de regulă din carne de porc şi e însoţit - cum altfel!? - de două ouă ochiuri.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

2 bucăţi de fleică de porc (de regulă bucată din pulpă), de aproximativ 180-200 de grame fiecare

5 ouă

2 linguri făină

2-3 linguri pesmet

sare şi piper

1 jumătate de lămâie

50 grame unt

ulei pentru prăjire

Preparare:

Pregătiţi carnea: eliminaţi zgârciurile şi bateţi-o bine cu un ciocan pentru carne. Carnea trebuie să-şi reducă la jumătate grosimea în urma acestui proces.

Amestecaţi făina cu puţină sare şi piper.

Bateţi un ou cu 1 lingură de apă.

Treceţi cele două bucăţi de carne prin făină. Eliminaţi excesul de făină.

Treceţi cele două bucăţi de carne prin ou.

Scurgeţi carnea de ou şi treceţi-o prin pesmet. Presaţi uşor pentru ca pesmetul să adere la învelişul de ou.

Prăjiţi şniţelul, în ulei amestecat cu unt, pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine auriu.

Scoateţi şniţelul din ulei şi puneţi-l pe un şervet de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.

În paralel, faceţi câte două ouă ochiuri, pe rând. ouăle trebuie să aibă gălbenuşurile legate dar moi.

Şniţelul berlinez se serveşte cu câte două ochiuri peste, garnitură de cartofi prăjiţi şi un sfert de lămâie. Berea este un însoţitor perfect.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii