Pui picant cu tarhon la tigaie
Pui picant cu tarhon la tigaie![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2011/07/online/pui-cu-tarhon.jpg)
Puiul şi tarhonul au fost predestinaţi să se
întâlnească. Iar bucătarii italieni şi cei francezi au fost primii care au sesizat că din această
întâlnire poate rezulta ceva bun. O reţetă pe cât de simplă pe atât de plăcută
papilelor gustative.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
800 grame file de pui (piept fără piele, fără os)
2 crenguţe tarhon proaspăt (sau 1 lingură tarhon uscat)
1 ardei iute (preferabil roşu)
4 linguri ulei de măsline
3 linguri făină
300 ml vin alb sec
sare
piper
Preparare:
Tăiaţi carnea de pui în fâşii.
Tăiaţi ardeiul rondele.
Amestecaţi făina cu sare şi piper.
Treceţi bucăţile de carne prin făină asezonată.
Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
Rumeniţi bucăţile de carne la foc iute.
Adăugaţi rondelele de ardei iute şi tarhonul.
Singeţi cu vinul.
Acoperiţi şi fierbeţi 6-8 minute până când carnea este pătrunsă şi sosul s-a legat. Dacă sosul e prea gros, mai adăugaţi vin sau puţină apă.
Fileurile de pui picant cu tarhon se servesc cu cartofi cu rozmarin sau alte garnituri pe bază de legume sau orez.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp