Pui picant cu tarhon la tigaie
Pui picant cu tarhon la tigaiePuiul şi tarhonul au fost predestinaţi să se întâlnească. Iar bucătarii italieni şi cei francezi au fost primii care au sesizat că din această întâlnire poate rezulta ceva bun. O reţetă pe cât de simplă pe atât de plăcută papilelor gustative.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
800 grame file de pui (piept fără piele, fără os)
2 crenguţe tarhon proaspăt (sau 1 lingură tarhon uscat)
1 ardei iute (preferabil roşu)
4 linguri ulei de măsline
3 linguri făină
300 ml vin alb sec
sare
piper
Preparare:
Tăiaţi carnea de pui în fâşii.
Tăiaţi ardeiul rondele.
Amestecaţi făina cu sare şi piper.
Treceţi bucăţile de carne prin făină asezonată.
Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
Rumeniţi bucăţile de carne la foc iute.
Adăugaţi rondelele de ardei iute şi tarhonul.
Singeţi cu vinul.
Acoperiţi şi fierbeţi 6-8 minute până când carnea este pătrunsă şi sosul s-a legat. Dacă sosul e prea gros, mai adăugaţi vin sau puţină apă.
Fileurile de pui picant cu tarhon se servesc cu cartofi cu rozmarin sau alte garnituri pe bază de legume sau orez.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp