Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banane în caramel

ro

27 Jul, 2011 18:10 1924 Marime text

banane-caramel_15.jpgEficiența cuptorului cu microunde îşi dovedeşte din plin utilitatea în realizarea acestui desert super rapid. Bananele şi caramelul se înţeleg de minune iar cuptorul cu microunde se pricepe să le facă rapid "lipeala" în acest desert uşor de realizat de către oricine.

Porţii: 2

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

2 banane

4 linguri zahăr brun

60 de grame de unt gras

2 linguri de rom (opţional)

Preparare:

Desfaceţi bananele pe lungime, pe partea interioară, pentru a obţine un buzunar (vezi foto).

Tăiaţi cubuleţe untul.

Umpleţi buzunarul bananelor cu unt şi zahăr.

Introduceţi bananele (pe o farfurie) în cuptorul cu microunde la putere mare (peste 600 watt), timp de 5 minute. Bananele făcute vor fi negre, iar caramelul fierbinte topit deasupra.

Serviţi bananele ca atare, eventual flambate cu rom. Opţional se pot servi cu îngheţată.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii