Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bezele

ro

15 Jul, 2011 16:59 1677 Marime text

bezele71.jpgCele mai simple dulciuri din lume, bezelele, au un farmec aparte dat de consistenţa lor crocant-elastică. Amestecul de albuş de ou şi zahăr, bătut până devine o spumă consistentă, se expandează la cuptor şi se fărâmiţează în gură. Bezelele sunt ușor de făcut, urmând câteva reguli stricte.

Porţii: aproximativ 80 bucăţi

Timp de preparare: 2-3 ore (cu tot cu coacere)

Ingrediente:

10 albuşuri de ou

20 linguri de zahăr pudră

2 plicuri de zahăr vanilat

2 linguri de oţet din fructe

2 linguri amidon

1 vârf de cuţit sare

colorant alimentar (opţional)

Preparare:

Încingeţi cuptorul la 150-160 de grade (temperatură mică spre medie).

Pregătiţi un vas adânc din metal sau sticlă (exclus de plastic).

Ştergeţi vasul de impurităţi cu un şerveţel înmuiat în oţet.

Adăugaţi albușurile în vas.

Bateţi ouăle cu mixerul la viteză mare pentru a obţine o spumă.

Zahărul se poate adăuga de la început însă, în acest caz, timpul necesar pentru a bate albuşurile se dublează.

Încorporaţi treptat zahărul pudră şi cel vanilat, plus sarea.

Albuşurile şi zahărul se bat fără pauze.

Încorporaţi oţetul şi amidonul.

Bateţi până obţineţi o spumă groasă.

Pentru a verifica dacă spuma e destul de consistentă, luaţi o lingură din compoziţie şi întoarceţi-o cu capul în jos. Dacă nu cade, înseamnă că e suficient de bătută.

Acoperiţi o tavă cu hârtie de pergament.

Formaţi bezele în tavă: puneţi câte o linguriţă de spumă la distanţă de 5 centimetri una de cealaltă.

Introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute până când bezele se crapă şi prind a se rumeni la suprafaţă.

Până se coc bezelele, păstraţi restul de spumă la rece.

Repetaţi operaţiunea cu celelalte.

Bezelele se consumă reci.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii