Borş de vită cu ardei gras
Borş de vită cu ardei grasIngrediente: 500 gr carne de văcuţă, două cepe albe, mici, un morcov mare, o legătură ceapa verde, un litru borş de casă, câteva fire de pătrunjel, o ţelină medie, trei linguri pastă de tomate, doi ardei graşi, patru linguri mazăre boabe, sare, piper
Mod de preparare: Ceapa albă, ardeii, ţelina şi morcovul se curăţă; ceapa se taie mărunt, morcovul, ardeii şi ţelina cubuleţe şi se pun la fiert într-o oală, în apă cu sare. Separat se pune la fiert carnea de văcuţă tăiată în bucăţi mici, se spumează, iar după o ora de fiert se scoate şi se păstrează jumătate din lichidul în care a fiert. În acest lichid se adaugă ceapa verde călita, legumele fierte, carnea de văcuţă fiartă şi mazărea fiartă, iar după 10 minute şi borşul şi pasta de tomate şi se mai lasă încă 10 minute la foc iute. Se opreşte focul şi se pune verdeaţa tocată mărunt, sare, piper.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp