Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Borş de vită cu ardei gras

ro

31 Aug, 2011 01:10 1530 Marime text
bors.jpgAromata carne de vită se combină excelent cu ardeiul gras şi cu ceapa verde călită.

Ingrediente: 500 gr carne de văcuţă, două cepe albe, mici, un morcov mare, o legătură ceapa verde, un litru borş de casă, câteva fire de pătrunjel, o ţelină medie, trei linguri pastă de tomate, doi ardei graşi, patru linguri mazăre boabe, sare, piper

Mod de preparare: Ceapa albă, ardeii, ţelina şi morcovul se curăţă; ceapa se taie mărunt, morcovul, ardeii şi ţelina cubuleţe şi se pun la fiert într-o oală, în apă cu sare. Separat se pune la fiert carnea de văcuţă tăiată în bucăţi mici, se spumează, iar după o ora de fiert se scoate şi se păstrează jumătate din lichidul în care a fiert. În acest lichid se adaugă ceapa verde călita, legumele fierte, carnea de văcuţă fiartă şi mazărea fiartă, iar după 10 minute şi borşul şi pasta de tomate şi se mai lasă încă 10 minute la foc iute. Se opreşte focul şi se pune verdeaţa tocată mărunt, sare, piper.

Sursa: http://www.gastronomie.ele.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii