Brioşe cu ciocolată
Brioşe cu ciocolatăPorții: 12
Timp de preparare: 35 minute
Ingrediente:
210 g făină albă
40 g cacao
150 g zahăr
2 lingurițe praf de copt
250 ml lapte
60 g unt
câteva picături de esență de vanilie
120 g fulgi de ciocolată amăruie
un vârf de cuțit de sare
Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 ° Celsius.
Pregătiți formele de brioșe (de silicon, tavă teflonată, de unică folosință etc) și tapetați-le cu unt. Vor ieși 12 brioșe.
Într-un castron adânc, amestecați făina cu cacao, zahărul, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
Într-un alt vas, amestecați laptele cu untul topit și esența de vanilie.
Laptele trebuie să fie la temperatura camerei.
Adăugați amestecul de lapte în castronul cu amestecul de făină și amestecați până de omogenizează tot lichidul. Nu amestecați în exces.
Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați de câteva ori.
Dacă nu aveți fulgi de ciocolată, puteți să radeți prin răzătoarea mare o bucată de ciocolată brută (de menaj).
Turnați coca în formele de brioșe, umplând doar 3 sferturi din fiecare cupă.
Băgați brioșele la cuptor și coaceți-le 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte bine înainte de a le scoate din cuptor.
Scoateți brioșele din forme și lăsați-le la răcorit.
Brioșele cu ciocolată se pot servi calde sau reci.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp