Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:48 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartofi cu muştar la cuptor

ro

19 Aug, 2011 00:00 2347 Marime text
cartofi.jpgUna dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu Franţa, aşa cum probabil ne-am aştepta, ci Grecia, o ţară suprinzător de iubitoare de muştar. Inevitabil muştarului i se alătură uleiul de măsline şi oregano pentru a realiza o garnitură excelentă pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi

1 lingură de ulei de măsline

3 linguri de muştar galben

3 căţei de usturoi

1 lingură de oregano uscat

sare

piper

Preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.

Spălaţi cartofii - dacă sunt noi - sau curăţaţi-i de coajă. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.

Tăiaţi cartofii dacă sunt mari în jumătăţi sau sferturi.

Amestecaţi uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul, oregano, sare şi piper.

Tapetaţi o tavă cu o foaie de pergament.

Ungeţi cartofii cu amestecul de muştar şi puneţi-i în tavă.

Coaceţi cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.

Cartofii cu muştar la cuptor se servesc fierbinţi, ca garnitură sau ca mâncare în sine.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii