Cartofi si pulpe de pui la cuptor
Cartofi si pulpe de pui la cuptor
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
5 pulpe de pui,1 kg cartofi,100gr bulion de rosii,100gr
cascaval,100 gr salam afumat,secretul gustului,putin ulei pt. prajit si
putin ulei pt. uns tava de cuptor.
pentru marinat pulpele:2 linguri mustar,sare si piper dupa gust,un praf de zahar,boia dulce.
Mod de preparare:
1.Speli bine pulpele si le acoperi cu pasta obtinuta din
mustar,sare,zahar,piper si boia dulce.Le dai la frigider pana a doua zi.
2.Cureti cartofii,ii tai cubulete si`i fierbi 15 minute,cu un praf de sare.
3.Ungi tava de cuptor cu ulei ( daca ai de masline mai bine ),pui
cartofii semi-fierti,bulionul de rosii,secretul gustului si salamul
taiat feliute subtiri.
4.Amesteci bine,dar cu grija sa nu se sfarame cartofii si dai tava la
cuptor pana prepari un pic pulpele.Scoti pulpele din frigider si le
prajesti in putin ulei pana cand se caramelizeaza (capata o usoara
crusta).
5.Scoti tava,asezi pulpele peste cartofi si dai la cuptor din nou la
foc mediu timp de aproape o ora,mestecand din cand in cand.
6.Cu 5 minute inainte de a fi gata,razi cascavalul peste pulpe si
cartofi si lasi la cuptor pana se topeste.Poti servi pulpele si cartofii
cu un sos din iaurt si usturoi pisat.Pofta buna!
http://www.gustos.ro/retete-culinare/cartofi-si-pulpe-de-pui-la-cuptor.html
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp