Chifteluţe de pui cu mărar
Chifteluţe de pui cu mărarPorţii: 4
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
1,2 kilograme carne de pui fără piele şi os
1 ceapă mare
2 linguri zeamă de lămâie
3 linguri mărar tocat
1 ou
1/2 cană pesmet
1 cană de făină
sare
piper
ulei şi/sau untură pentru prăjit
Preparare:
Tocaţi fin carnea de pasăre sau pui prin maşina de tocat.
Pulpele de pui sunt cele mai potrivite deoarece sunt împănate cu grăsime şi, în acest fel, chiftelele nu se vor usca.
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa.
Tocaţi mărarul.
Amestecaţi carnea tocată cu ceapa, mărarul, oul, zeama de lămâie, pesmetul, sare şi piper.
Formaţi chiftele rotunde (sau aplatizate), potrivit de mari (cam o lingură de amestec).
Treceţi chiftelele prin făină şi scuturaţi-le de exces.
Încingeţi uleiul şi/sau untura.
Amestecul de ulei şi untură de porc (50%+50%) dă cele mai gustoase rezultate pentru aceste chiftele.
Prăjiţi chiftelele până devin aurii.
Scoateţi chiftelele şi lăsaţi-le la scurs pe un şervet de hârtie.
Chiftelele de pui cu mărar se servesc ca atare, simple sau cu sosuri, alături de diverse garnituri.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp