Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:53 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciorba de patrunjel cu perisoare din ardei

ro

13 Apr, 2011 19:10 2558 Marime text

471x318_13013810374c297574.jpgDelicioasa, aromata si merge si de post!

Ingrediente

  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 2 ardei mari rosii capia
  • 1 ceapa alba si 2 cepe rosii
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 bucata de radacina de telina
  • 1 morcov
  • faina
  • sare
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 2 linguri de iaurt de post/lapte de soia
  • 1 varf cutit de nucsoara praf
  • 1 lingurita boabe de porumb dulce din conserva

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o oala de apa cu sare legumele intregi si curatate: morcovul, radacina de telina si de pastarnac.Cand s-au fiert bine, se scot si se paseaza.Patrunjeleul spalat bine se toaca foarte marunt.Se adauga si el si legumele pasate in zeama in care au fiert legumele.Se lasa acoperit la foc mic si intre timp se prepara galustele din ardei.

Se toaca marunt cepele rosii si ardeii capia si se calesc in putin ulei si un praf de sare.Se scot si se paseaza bine ca o crema, se adauga o lingurita de boia de ardei dulce si se adauga apoi faina intr-un bol.Se amesteca cu o lingura pana devine consistent ca o plastilina.Se fac mici gogoloaie care se pun in oala pe foc.Se lasa doar cateva minute,maxim 10.

Se face un amestec in blender din boabele de porumb cu iaurtul(de post) si putina faina.Se adauga un varf de cutit de nucsoara si se dezleaga in ciorbita.Se mai pune deasupra si putin tarhon uscat la servire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii