Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:37 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clatita, mic dejun

ro

08 May, 2011 14:16 2415 Marime text

471x318_1290592039000da7e8.jpgIngrediente

  • aluat de clatite(din apa minerala, ou, faina si un praf de sare)
  • - rosii pisate
  • - branza topita
  • - sunca, kaizer
  • - ardei
  • - ceapa
  • - cascaval
  • - sare si piper

Mod de preparare

Sunca si kaizerul se taie cubulete, ceapa si ardeiul se toaca marunt, cascavalul se da pe razatoare.

Aluatul de clatite se pregateste si el, se ia o tigaie (eu am de la tefal special de clatite) de teflon se lasa putin sa se incinga si se pune jumatate de polonic de aluat de clatite, sa fie mai subtire pentru a se coace bine si sigur. Imediat ce am pus aluatul se pune sos de rosii cu bucatele de rosii, ceapa, ardeii, sunca, kaizerul si branza topita. Cascaval ras, se lasa sa se rumeneasca binisor si apoi se intoarce cu paleta.Se lasa sa se faca bine, trebuie sa fie coapta in interior foarte bine, se lasa la foc mic 5-7 minute. trebuie sa fim foarte atente caci se coc foarte repede.

Reteta preluata de pe http://www.bucataras.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii