Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:13 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cocktail din fructe de mare servit cu legume mexicane si muguri de soia

ro

17 Apr, 2011 14:05 2338 Marime text

471x318_1301327334fecb01b1.jpgIngrediente

  • 200 g de fructe de mare
  • 200 g de legume mexicane
  • 100 g de muguri de soia
  • 70 g de portocala
  • 50 g de grapefruit rosu
  • 50 g de salata verde
  • Sare, piper
  • Maioneza,
  • Ketchup
  • Curry,
  • Frunza de dafin
  • Sos ardei iute
  • Vifon

Mod de preparare

Fructele de mare se dezgheata, se mai fierb in putina apa in care am pus sare si o frunza de dafin dupa care se vor trage la tigaie in unt. Legumele mexicane se vor fierbe 10-15 minute pentru a fi patrunse dar vor trebui sa fie fierte al-dente, dupa care se vor adauga peste fructele de mare pentru a fi sotate cateva minute, se adauga sare si piper. Dupa aceea se vor scoate din tigaia in care au fost sotate si se vor lasa un pic sa se tempereze. Dupa ce s-au racit un pic se adauga amestecul din maioneza, ketch-up si sosul de ardei iute Vifon se amesteca bine.

Separat pregatim cupele(paharele de sampanie) pentru servirea cocktail-ului nostru, glasam paharul cu curry iar pe fundul paharului adaugam salata verde taiata foarte fin si 4-6 cubulete de grepfruit rosu, dupa care putem adauga compozia noastra, pe marginea paharului putem adauga o felie de grepfruit rosu sau portocala.

Pofta Buna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii