Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:14 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crema din soia sau “iaurt din soia”

ro

22 Mar, 2011 14:10 2231 Marime text

dsc021133.jpgIngrediente:1.5 litri lapte de soia, 200 ml iaurt din soia sau un pliculet de ferment pentru iaurt din soia

Mod de preparare:Laptele se pune intr-o oalape foc dar nu se da in fiert. Se adauga iaurtul sau fermentul, se pune intr-un vas acoperit care se infasoara intr-o punga de plasticsimai multe prosoape si se tine la cald peste noapte (8-12 ore). Cu cat se tine mai mult la fermentat cu atat va fi mai acrisor. Pentru a opri fermentatia se pune la frigider2 ore. Se consuma in maxim 3 zile. Din iaurt se opresc 200 ml cu care se fermenteaza alt lapte. Procedeul se poate repeta de 5-6 ori dupa care se foloseste un iaurt cumparat sau un pic de ferment. Eu am folosit ferment care se poate procura de la distribuitorii de aparate pentru preparat lapte si iaurt din soia (de pe internet). Se poate servi cu cereale si fructe la micul dejun sau cu salate si alte mancaruri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii