Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Croissant spaniol

ro

23 Apr, 2012 00:00 2199 Marime text

croisant.jpgAzi sunt lipsita de inspiratie, nu am gasit decat acest nume pentru desertul spaniol, specific insulei Mallorca, numit ensaimada. Sper sa nu se supere spaniolii pe mine ca am dat un nume cu iz frantuzesc, dar aluatul seamana cu al unui croissant bun, e aerat si pufos in interior si deasupra e crocant. Macar asa va puteti face o idee despre ce veti obtine daca incercati aceasta reteta, fiindca mie, sa fiu sincera, cuvantul "ensaimada" nu mi-a spus nimic cand l-am auzit prima data.

Am crezut ca o sa fac 3 croissante de marime normala si o sa le iau la lucru, si cand colo, peste noapte, m-am trezit cu ditamai croissantele crescute in tava. Trei monstri cu care nu stiam ce sa fac, avand in vedere ca noi suntem doar doi, asa ca l-am facut fericit pe fratele meu cu unul, iar al doilea sigur va fi revendicat pana diseara.

Fiind prima incercare am mers pe varianta simpla sa vad cum se comporta aluatul. Dar pot fi foarte bine umplute cu ciocolata, branza cu stafide sau orice alta crema va vine in minte. Daca vreti sa le umpleti as zice sa le faceti mai mici, eventual sa impartiti aluatul in 6. Abia astept si eu sa fac varianta cu umplutura. Asa simple se potrivesc la micul dejun cu o cana de lapte, dar umplute... vor fi un deliciu in fiecare moment al zilei.

Ingrediente

150 gr zahar
160 ml lapte caldut
2 oua
6 linguri ulei (preferabil de masline)
1 plic drojdie uscata (7gr)
510 gr faina alba
1 varf cutit sare
80 gr untura la temperatura camerei (NU inlocuiti cu unt sau margarina!)
zahar pudra vanilat pentru decorat
1 lingura ulei pentru uns tava si masa de lucru

Bucati: 3 croissante de diametru 20 cm.

Reteta completa pe: E-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii