Curry vegetarian rapid
Curry vegetarian rapidO reteta simpla si plina de arome.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
2-3
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
fasole, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, mustar, curry, turmeric, chimion, coriandru, spanac, lamai
Ingrediente
200 g muguri de fasole mung
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
2 cepe, tocate
1 catel de usturoi, curatat si tocat
3 cm de ghimbir, ras
2 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati
1 lingurita mustar boabe
10 frunze de curry
1/2 lingurita turmeric macinat
1 lingurita chimion
1 lingurita coriandru macinat
4 maini frunze de spanac
jumatate de lamaie
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
1. Puneti mugurii de fasole intr-o cratita, adaugati 3 cani de apa si aduceti la fierbere. Inabusiti pentru 30 de minute la foc mic, pana cand fasolea se inmoaie si se destrama. Adaugati apa in plus, daca este necesar.
2. Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa pana se rumeneste.
3. Adaugati usturoiul, ghimbirul, ardeii iuti si mustarul boabe si fierbeti, amestecand, pentru un minut. Cand mustarul incepe sa pocneasca, adaugati frunzele de curry, turmericul, chimionul si coriandrul si fierbeti pentru doua minute.
4. Adaugati si ceapa.
5. Puneti spanacul, amestecati si fierbeti pentru 2 minute sau pana cand spanacul este de un verde foarte puternic. Puneti si mugurii de fasole fierti si amestecati.
6. Stoarceti lamaia si asezonati.
7. Serviti imediat, cu orez basmati.
Sursa: www.ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp