Doradă umplută cu ierburi, la grătar
Doradă umplută cu ierburi, la grătar![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2011/08/11/Pics/dorada.jpg)
![dorada.jpg dorada.jpg](https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2011/08/11/Pics/dorada.jpg)
Porţii: 2
Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:
2 dorade (aproximativ 300 grame/bucată)
2 crenguţe de rozmarin
2 crenguţe de busuioc
2 crenguţe de oregano
2 căţei de usturoi
1 ardei iute (opţional)
2 linguri ulei de măsline
1 lămâie
sare
piper
Preparare:
Evisceraţi doradele şi curăţaţi-le de solzi.
Spălaţi verdeţurile.
Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.
Spălaţi ardeiul iute şi tăiaţi-l în două, pe lungime.
Crestaţi peştii de 3-4 ori pe fiecare parte.
Ungeţi peştii cu ulei de măsline pe interior şi exterior.
Presăraţi cu sare şi piper.
Umpleţi peştii cu ardei iute, usturoi, ierburi şi 2 rondele de lămâie.
Rumeniţi peştele pe grătar, pe ambele părţi.
Dorada umplută cu ierburi şi friptă la grătar se serveşte cu salată şi restul de lămâie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp