Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ficatei de pui cu struguri si ciuperci

ro

25 Oct, 2011 01:00 2012 Marime text
ficatei.jpgIata o reteta delicioasa cu ficatei de pui si struguri.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

ficatei de pui, prosciutto, ciuperci, vin, struguri, paine, nasturel

Ingrediente

400 g ficatei de pui
sare si piper negru proaspat macinat
4 felii prosciutto
60 g unt
100 g ciuperci, taiate
6 linguri vin rosu sec
150 g struguri verzi, taiati
Pentru servire:
4 felii groase de paine alba, prajita
nasturel

Mod de preparare

1. Taiati ficatelul in bucati egale si asezonati.

2. Rupeti prosciutto in bucatele, apoi prajiti-l putin intr-o tigaie incinsa, pana incepe sa se rumeneasca.

3. Topiti jumatate din cantitatea de unt in tigaie si prajiti ficatelul pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Ficatelul ar trebui sa ramana rozaliu in centru. Luati-l din tigaie si tineti-l la cald.

4. Adaugati restul de unt in tigaie, apoi ciupercile si sotati pentru 5 minute, pana ce acestea din urma se inmoaie.

5. Turnati vinul, aduceti la fierbere si lasati-l apoi sa scada si sa se ingroase. Puneti ficateii inapoi in tigaie, apoi adaugati strugurii, amestecand pentru vreo 2 minute.

Serviti totul pe paine prajita, cu prosciutto.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii