Ficatei de pui cu struguri si ciuperci
Ficatei de pui cu struguri si ciuperciTimp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
ficatei de pui, prosciutto, ciuperci, vin, struguri, paine, nasturel
Ingrediente
400 g ficatei de pui
sare si piper negru proaspat macinat
4 felii prosciutto
60 g unt
100 g ciuperci, taiate
6 linguri vin rosu sec
150 g struguri verzi, taiati
Pentru servire:
4 felii groase de paine alba, prajita
nasturel
Mod de preparare
1. Taiati ficatelul in bucati egale si asezonati.
2. Rupeti prosciutto in bucatele, apoi prajiti-l putin intr-o tigaie incinsa, pana incepe sa se rumeneasca.
3. Topiti jumatate din cantitatea de unt in tigaie si prajiti ficatelul pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Ficatelul ar trebui sa ramana rozaliu in centru. Luati-l din tigaie si tineti-l la cald.
4. Adaugati restul de unt in tigaie, apoi ciupercile si sotati pentru 5 minute, pana ce acestea din urma se inmoaie.
5. Turnati vinul, aduceti la fierbere si lasati-l apoi sa scada si sa se ingroase. Puneti ficateii inapoi in tigaie, apoi adaugati strugurii, amestecand pentru vreo 2 minute.
Serviti totul pe paine prajita, cu prosciutto.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp