Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foi de vita umplute cu orez, struguri si sofran

ro

04 Nov, 2011 01:00 1919 Marime text

foi.jpgGustul plictisitor al sarmalelor poate fi inlocuit de aceste pachetele de foi de vita umplute, care au o aroma deosebita.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

24

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

foi de vita, sofran, orez, menta, patrunjel, cardamom, struguri, seminte de pin

Ingrediente

24 de foi de vita
zeama de la o lamaie
Pentru umplutura:
un varf de lingurita de sofran
300 ml zeama de legume calda
1 ceapa media, curatata si taiata
1 catel de usturoi, curatat si taiat
3 linguri ulei de masline
125 orez basmati
3 bucati de cardamom, pisate
sare si piper negru proaspat macinat
4 linguri struguri albi fara seminte (sultana)
4 linguri seminte de pin
3 linguri patrunjel, tocat
2 linguri menta, tocata

Mod de preparare

1. Pentru umplutura: Puneti sofranul intr-un castron mic cu 2 linguri de zeama de legume.

2. Caliti ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei, timp de 5 minute, pana se inmoaie. Adaugati orezul si cardamomul, amestecati timp de cateva minute, apoi puneti zeama de legume si sofranul. Asezonati bine. Aduceti la fierbere, acoperiti, reduceti flacara si lasati inca 10-12 minute, pana ce orezul se inmoaie. Adaugati si strugurii, lasati inca 2 minute si dati deoparte de pe foc.

3. Prajiti semintele de pin pana se rumenesc. Adaugati-le peste orez, alaturi de menta si patrunjel.

4. Clatiti foile de vita in apa rece si taiati vinisoarele. Opariti-le pe toate intr-un vas cu apa clocotinda, timp de cateva minute. Daca va place gustul acrisor, le puteti opari in apa cu bors. Este important ca foile de vita sa fie oparite, pentru a le fragezi.

5. Puneti o lingura de umplutura de orez pe fiecare foaie de vita si impaturiti-o, ca pe sarmale, sau putin mai mare, ca un patratel. Puneti-le intr-o oala, unele peste altele, apoi asezonati.

6. Puneti zeama de lamaie si restul de ulei, apoi adaugati apa cat sa acoperiti patratelele de foi de vita. Acoperiti si aduceti la fierbere, la foc mic, pentru 20-30 de minute. Serviti cald sau rece, dupa preferinte.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii