Galuşte cu prune
Galuşte cu prune
18 Sep, 2013 10:13
ZIUA de Constanta
6402
Marime text
Asa-i ca galustele cu prune erau unele dintre dulciurile pe care le mancati cel mai des si cu cea mai mare placere in copilarie? La mine asa a fost. Nu exista toamna fara o portie de galuste cu prune si nu exista nici acum. In fiecare an le fac, urmand reteta de galuste cu prune si gris a mamei mele. Ies foarte pufoase datorita grisului si atat de bune, incat eu ma opresc intotdeauna abia dupa a treia galusca. Pentru ca mie imi place mult de tot aluatul galustelor, le umplu cu jumatati de pruna destul de micute si mananc intotdeauna pruna inainte ca sa opresc ce-mi place la sfarsit, adica aluatul si pesmetul crocant. Am ramas cu obiceiul asta din copilarie. Cristi prefera un echilibru intre aluat si prune asa ca am facut cateva galuste cu jumatati micute de pruna si celelalte cu jumatati mai mari.
Ingrediente:
700 g cartofi albi fainosi
150 g faina
2 oua medii
50 g gris
1 varf cutit sare
180 g pesmet (pt tavalit)
cca 70 -75 g zahar (pt tavalit)
40 g unt (pt pesmet)
6 prune
2-3 linguri zahar (pt prune)
Reţeta completă aici: lauraadamache.ro
Ingrediente:
700 g cartofi albi fainosi
150 g faina
2 oua medii
50 g gris
1 varf cutit sare
180 g pesmet (pt tavalit)
cca 70 -75 g zahar (pt tavalit)
40 g unt (pt pesmet)
6 prune
2-3 linguri zahar (pt prune)
Reţeta completă aici: lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii