Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gem de struguri

ro

27 Sep, 2011 01:00 2215 Marime text
gem.jpgGemul de struguri nu este asa de raspandit, insa gustul sau nemaipomenit il recomanda pentru a fi incercat macar o data.

Timp de preparare:

Indelungat

Numar de portii:

3 borcanele

Complexitate:

usor

Ingrediente

1 kg struguri fara seminte, bine spalati
10 cm ghimbir ras
625 g zahar
125 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Puneti strugurii, ghimbirul ras, zaharul si apa intr-o oala si lasati totul sa fiarba la o temperatura scazuta in timp ce amestecati continuu pentru ca zaharul sa se dizolve in totalitate.

2. Luati de pe foc apoi aduceti oala la punctul de fierbere si lasati sa fiarba inca 5 minute fara a mai amesteca. Luati din nou de pe foc si aduceti iar oala la punctul de fierbere si lasati inca 25 de minute, de data asta amestecand pana ce compozitia se ingroasa. Adaugati esenta de vanilie si puneti amestecul intr-un borcan ce se inchide bine.

3.Nu este nevoie sa mai fierbeti borcanele umplute cu gem in apa.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii