Hamburgeri de pui cu ciuperci
Hamburgeri de pui cu ciuperciPuși pe lista capetelor de acuzare la adresa fast-food-urilor de către cei care acuză fabricarea de alimente procesate și nesănătoase, hamburgerii pot să aibă o altă față, să fie gustoși și totodată sănătoși. În plus, unul dintre marile avantaje față de hamburgerul tradițional din carne din vită, îl reprezintă timpul redus necesar pentru prepararea lui.
Acești hamburgeri (deși denumirea nu este tocmai corectă :) ; ar trebui sa le spunem chicken burgers), cu conținut redus de grăsimi, sunt delicioși pentru oricine, dar sunt ideali pentru copii, pentru curele de slăbire hipocalorice sau pentru persoanele care au probleme cu nivelul colesterolului.
Porții: 4 hamburgeri
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
1 piept de pui fără piele și os
200 gr de ciuperci cu tot cu codiță
1 ceapă medie
1 linguriță rasă de praf de curry
1 linguriță rasă de praf de chimen măcinat
1 lingură rasă de ketchup
1 linguriță rasă de muștar
1 lingură rasă de pesmet
1 gălbenuș de ou
câteva linguri de supă de pui
1 vârf de cuțit de boia de ardei
piper
Preparare:
Curățați pieptul de pielițe și eventualele așchii de os. Curățați ciupercile de urmele de pământ. Curățați ceapa.
Tocați carnea de pui, ciupercile și ceapa - din cuțit sau cu ajutorul unei mașini de tocat sau mixer.
Amestecați bine tocatura cu restul ingredientelor (condimentele). Adăugați supa de pui ca să obțineți un amestec ușor de manevrat.
Formați patru hamburgeri de formă rotundă (folosiți marginea unui cuțit pentru a le finisa marginile).
Frigeți hamburgerii pe grătarul de interior sau exterior, uns cu puțin ulei pentru a preveni lipirea acestuia, pe ambele părți.
Hamburgerii astfel obținuți se pot servi la fel ca cei obișnuiți (în chiflă, cu o felie de brânză cheddar, alături de cartofi prăjiți) sau lângă o salată de sezon.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp