Hot Dog
Hot Dog

Una dintre cele mai apreciate mâncăruri vândute pe stradă,
hot dog-ul a făcut carieră în Statele Unite unde a fost răspândit de către
vânzătorii ambulanţi germani. Povestea hot dog-ului şi a numelui său (tradus
mot-a-mot prin câine fierbinte) are multiple şi interpretabile versiuni niciuna
acceptată în totalitate. Baza unui hot dog este, evident, cârnatul însoţit de
chiflă, dar în nici un caz nu se reduce doar la atât. Cârnatul, specific
culturii culinare germane, este un frankfurter sau un wienner prefiert,
preparat în special din carne de vită tocată fin, fără urme vizibile de
grăsime. Cel mai apropiat produs de pe piaţa românească îl reprezintă
crenvurştii care însă, de cele mai multe ori sunt mai scurţi şi mai mici decât
fraţii lor germani, populari şi în Statele Unite.
Ingrediente:
8 chifle pentru hot dog (alungite)
8 cârnaţi pentru hot dog (vezi considerentele de mai sus)
3 cepe mari
1 roşie mare
12 castraveciori
8 ardei iuţi muraţi
muştar galben
sos Tabasco (opţional)
3 linguri oţet din vin
1 lingură zahăr
1 linguriţă enibahar măcinat
2 linguri ulei
sare
piper
Preparare:
Curăţaţi ceapa. Tăiaţi cepele în două pe lungime şi şi felii transversale groase de 5-8 milimetri. Încingeţi uleiul într-o tigaie. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o până se înmoaie bine, fără să o prăjiţi. Adăugaţi zahărul şi stingeţi cu oţetul. Adăugaţi enibaharul şi amestecaţi bine. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat. Opriţi focul. Tăiaţi roşia în felii subţiri. Tăiaţi castraveţii muraţi în felii subţiri, pe lungime. Pregătiţi cârnaţii (la abur sau puţin pe grătar). Desfaceţi chiflele pe lungime. Introduceţi câte un cârnat în fiecare chiflă. Împărţiţi în mod egal: roşiile, castraveţii muraţi, ardeii iuţi, ceapa trasă la tigaie, muştar şi Tabasco după gust.
Hot dog-ul se serveşte imediat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp