Îngheţată “Pădurea Neagră” (de vişine cu negresă)
Îngheţată “Pădurea Neagră” (de vişine cu negresă)Consistentă şi cremoasă, această îngheţată încorporează în ea toate aromele prăjiturii pădurea neagră (vişine, frişcă şi bucăţi de negresă cu ciocolată) legate între ele cu mascarpone, motiv pentru care am botezat-o ca atare. O îngheţată deosebită din toate punctele de vedere, a cărei cremozitate face inutilă folosirea maşinii de îngheţată.
Porţii: 6
Timp de preparare: 30 de minute (plus 4 ore la congelator)
Ingrediente:
250 grame vişine fără sâmburi
250 grame mascarpone
150 ml frişcă
120 grame negresă
8 linguri de zahăr
40 ml vişinată (opţional)
Preparare:
Bateţi frişca.
Tăiaţi negresa cubuleţe.
Pasaţi vişinele cu zahărul şi vişinata până obţineţi un sirop gros.
Amestecaţi piureul de fructe cu mascarpone.
Încorporaţi frişca.
Amestecaţi uşor îngheţata cu cubuleţele de negresă.
Introduceţi la rece pentru minim 4 ore înainte de servire.
Îngheţata de vişine cu negresă se serveşte cu sirop de ciocolată.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp