Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lasagna de pui

ro

20 Oct, 2011 01:00 1989 Marime text
lasagna.jpgConsistenta si cremoasa, lasagna de pui merita tot efortul prepararii. Musafirii tai vor fi impresionati si-ti vor cere reteta, dar si inca o portie.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

4-6

Complexitate:

usor

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

4-6

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

pui, bacon, masline, spanac, foi de lasagna, chutney, branza cheddar

Ingrediente

Un pui la cuptor sau sase piepti de pui la cuptor

20ml de ulei de masline

250g de bacon sau sunca, cuburi

O ceapa mare, taiata marunt

Un morcov

300g de spanac, tocat marunt

410g de rosii la conserva, taiate marunt

30ml de chutney

Sare si piper proaspat

70g de unt

60g de faina

250ml de zeama de pui

250ml de lapte

8 foi de lasagna

250g de branza cheddar

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

2.Indeparteaza oasele si pielea si taie puiul in bucati mici.

3.Incalzeste uleiul si prajeste baconul sau sunca pana devin crocante. Scoate baconul sau sunca din oala si pune ceapa, morcovul, spanacul, rosiile si chutney-ul. Tine-le pe foc timp de trei minute. Asezoneaza cu sare si piper. Amesteca puiul si sunca sau baconul cu legumele si pune deoparte.

4.Incalzeste untulintr-o oala si adauga faina. Amesteca pana se face rantas, apoi adauga zeama de pui si laptele. Daca sosul e prea gros mai adauga lapte.

5.Pune un strat subtire de sos pe fundul unei tave. Acopera sosul cu cateva foi de lasagna. Toarna un alt strat de sos, dupa care un strat de amestec de pui. Repeta pana folosesti toate ingredientele, ultimul strat fiind de sos. Imprastie branza deasupra si pune tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Se serveste cu salata.

Indicatii:

Rantasul este pasta facuta din unt si faina. Trebuie incalzit usor inainte de adaugarea laptelui. Amesteca pana devine un sos alb.

Pentru un sos mai cremos inlocuieste laptele cu smantana.

Baconul este optional.

Sosul trebuie acoperit daca este tinut afara mai mult de 10 minute, pentru a nu forma pielita.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii