Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:44 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lasagna verde cu pesto din frunze de ridichi

ro

11 May, 2011 22:05 2419 Marime text

img_3856__thumb1.jpgIngrediente: 7-8 foi de lasagna, 2 linguri mari de sos pesto din frunze de ridichi, 2 linguri mari mascarpone, 100g jambon afumat, 100g caşcaval ras, 4 roşioare mici, 300ml lapte, 1 lingură făină, 1 lingură unt, nucşoară, sare, piper

Mod de preparare:

Amestecăm sosul pesto cu brânza mascarpone şi 100ml lapte că să obţinem o cremă.

Preparăm între timp un sos Bechamel. Încingem untul şi adăugăm făina. Amestecăm rapid şi începem să turnăm laptele puţin câte puţin amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Condimentăm cu sare, piper, nucşoară şi lăsăm pe foc mic amestecând continuu până începe să prindă consistenţă.

Buun, acum asamblăm lasagna cea verde...

Ungem o tavă cu unt, turnăm puţin din crema de pesto şi aşezăm un strat de foi de lasagna nefierte.

Turnăm jumătate din crema de pesto, aşezăm fâşiuţe de jambon, caşcaval ras şi aşezăm încă un strat de foi de lasagna. Urmează iar un strat de cremă de pesto, bucăţele de jambon, caşaval ras şi apoi un ultim strat de foi de lasagna.

Deasupra turnăm sosul Bechamel, presărăm caşcaval ras şi aşezăm roşioarele.

Coacem în cuptorul încins timp de aproximativ 30min la foc mediu (200°C) până se rumeneşte frumos deasupra.

Reteta preluata de pe http://ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii