Lauraadamache.ro Briose cu crema de nuci
Lauraadamache.ro: Briose cu crema de nuci
02 May, 2014 10:58
ZIUA de Constanta
3568
Marime text
Anul acesta de Pasti am pregatit, pe langa traditionalul cozonac cu nuca, si o portie de briose cu sos de zmeura, crema de nuci si frisca. Sunt o versiune modificata a renumitilor maritozzi pe care ii putem gusta in barurile din Roma si imprejurimi, la micul dejun. In reteta originala, gasim in aluat stafidele, samburii de pin si coaja de portocala. Maritozzi se umplu doar cu frisca, eu am adaugat sosul de zmeura si crema de nuci. Sosul de zmeura este un sos parfumat, cu o consistenta usor cremoasa, ideal pentru inghetate, panna cotta, budinci si pentru orice prajitura careia doriti sa ii adaugati un plus de gust. Reteta sosului se afla si in una dintre urmatoarele carti de bucate, disponibile in curand in librariile din Romania.
Ingrediente – Briose cu crema de nuci (9 briose)
Aluat briose
500 -550 g faina
320 ml lapte
90 g zahar
20 g drojdie proaspata/7 g drojdie deshidratata
75 g unt la temperatura camerei
2 galbenusuri ou
5 g sare
1 portocala (coaja rasa)
1 albus
Ingrediente – Crema de nuci
500 ml lapte
125 g zahar
60 g amidon porumb
100 g nuci macinate
2 galbenusuri
125 g mascarpone
125 g frisca
1/2 lingurita scortisoara
Ingrediente – Sos de zmeura
300 g zmeura proaspata/congelata
100 g zahar
15 ml lichior de zmeura
1 lingura apa
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Ingrediente – Briose cu crema de nuci (9 briose)
Aluat briose
500 -550 g faina
320 ml lapte
90 g zahar
20 g drojdie proaspata/7 g drojdie deshidratata
75 g unt la temperatura camerei
2 galbenusuri ou
5 g sare
1 portocala (coaja rasa)
1 albus
Ingrediente – Crema de nuci
500 ml lapte
125 g zahar
60 g amidon porumb
100 g nuci macinate
2 galbenusuri
125 g mascarpone
125 g frisca
1/2 lingurita scortisoara
Ingrediente – Sos de zmeura
300 g zmeura proaspata/congelata
100 g zahar
15 ml lichior de zmeura
1 lingura apa
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii