Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:28 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Chiftele de peşte la cuptor

ro

14 Mar, 2014 09:11 6425 Marime text
Chiftelutele de peste la cuptor imi plac mult mai mult decat chiftelele prajite si asta pentru ca au o consistenta aparte, mult mai lejera, si un gust delicios. Cand eram mica, ai mei faceau tot posibilul sa ma convinga sa mananc peste si din cand in cand chiar reuseau. Nu ma atragea nici gustul, nici mirosul si nici aspectul pestelui si nu pricepeam cum de ai mei mancau cu atat pofta ciorba de peste, de exemplu, in care mereu se afla capul cu tot cu ochisorii lor mici care, mi se parea mie, ca ma fixeaza.

Ei bine, acum pestele nu imi lipseste din frigider si il mananc de cel putin 3 ori pe saptamana. Imi place gatit in orice fel, iar una dintre modurile in care-l gatesc destul de des, este sub forma de chiftelute la cuptor. De data aceasta am folosit merluciu si cateva batoane de surimi, dar puteti folosi orice fel de peste si puteti renunta la surimi daca nu va place.
Ingrediente – Chiftelute de peste la cuptor

    500 g merluciu
    6 bastonase de surimi (175 g)
    2 oua
    1 lingura ricotta/iaurt grecesc/philadelphia/crema de branza
    1 catel mare de usturoi
    sare
    piper
    ardei iute uscat (optional)
    patrunjel
    1 frunza dafin

    1 frunza salvie (optional)
    5-6 boabe de piper
    1 lingurita sare grunjoasa
    2 lingurite cu ulei de masline

Reţeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii