Lauraadamache.ro Chiftele de peşte la cuptor
Lauraadamache.ro: Chiftele de peşte la cuptor
14 Mar, 2014 09:11
ZIUA de Constanta
6413
Marime text
Chiftelutele de peste la cuptor imi plac mult mai mult decat chiftelele prajite si asta pentru ca au o consistenta aparte, mult mai lejera, si un gust delicios. Cand eram mica, ai mei faceau tot posibilul sa ma convinga sa mananc peste si din cand in cand chiar reuseau. Nu ma atragea nici gustul, nici mirosul si nici aspectul pestelui si nu pricepeam cum de ai mei mancau cu atat pofta ciorba de peste, de exemplu, in care mereu se afla capul cu tot cu ochisorii lor mici care, mi se parea mie, ca ma fixeaza.
Ei bine, acum pestele nu imi lipseste din frigider si il mananc de cel putin 3 ori pe saptamana. Imi place gatit in orice fel, iar una dintre modurile in care-l gatesc destul de des, este sub forma de chiftelute la cuptor. De data aceasta am folosit merluciu si cateva batoane de surimi, dar puteti folosi orice fel de peste si puteti renunta la surimi daca nu va place.
Ingrediente – Chiftelute de peste la cuptor
500 g merluciu
6 bastonase de surimi (175 g)
2 oua
1 lingura ricotta/iaurt grecesc/philadelphia/crema de branza
1 catel mare de usturoi
sare
piper
ardei iute uscat (optional)
patrunjel
1 frunza dafin
1 frunza salvie (optional)
5-6 boabe de piper
1 lingurita sare grunjoasa
2 lingurite cu ulei de masline
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Ei bine, acum pestele nu imi lipseste din frigider si il mananc de cel putin 3 ori pe saptamana. Imi place gatit in orice fel, iar una dintre modurile in care-l gatesc destul de des, este sub forma de chiftelute la cuptor. De data aceasta am folosit merluciu si cateva batoane de surimi, dar puteti folosi orice fel de peste si puteti renunta la surimi daca nu va place.
Ingrediente – Chiftelute de peste la cuptor
500 g merluciu
6 bastonase de surimi (175 g)
2 oua
1 lingura ricotta/iaurt grecesc/philadelphia/crema de branza
1 catel mare de usturoi
sare
piper
ardei iute uscat (optional)
patrunjel
1 frunza dafin
1 frunza salvie (optional)
5-6 boabe de piper
1 lingurita sare grunjoasa
2 lingurite cu ulei de masline
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii