Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Placinte cu brânză

ro

25 Mar, 2014 09:09 4147 Marime text
Recunosc ca am o slabiciune pentru placintele cu branza facute acasa. De fapt, nu cred ca exista vreo reteta de placinta care sa nu imi placa. Asta inseamna ca sunt un adevarat fan al lor, nu-i asa? Reteta este, asa cum v-am obisnuit, simpla si rapida. Eu am folosit niste cascaval de data aceasta, nu aveam niciun tip de branza in frigider, dar va recomand o branza feta sau telemea pentru umplutura. Sau, daca doriti sa le incercati cu cascaval, alegeti unul cu un gust mai pronuntat, eventual un cascaval afumat, ar merge de minune. Si daca nu va place umplutura de branza, o puteti inlocui cu o umplutura de carne sau de spanac. Aluatul se lucreaza foarte usor iar placintele au o consistenta asemanatoare gozlemelor, placintele turcesti. Stiu ca multi dintre voi m-ati intrebat de unde se pot cumpara foile yufka, necesare pentru gozleme, si chiar daca aceastea sunt disponibile in magazinele turcesti, poate unii dintre voi nu ati reusit sa gasiti in apropiere un astfel de magazin. Va invit sa incercati aceste placinte, sunt foarte foarte delicioase.

Ingrediente – Placinte cu branza (5 bucati)
  •     300 – 325 g faina
  •     1/2 lingurita praf de copt
  •     1/2 lingurita zahar
  •     1/2 lingurita sare
  •     1 ou mediu
  •     140 ml apa usor calduta
  •     ulei masline/floarea soarelui (cca 6-7 linguri)
  •     10-15 linguri pline branza feta/telemea/cascaval
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii