Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Prajitură cu ciocolată şi tonka

ro

06 Nov, 2013 11:49 3573 Marime text
Am facut o pasiune formidabila pentru pastaile tonka. Sunt extrem de parfumate iar prajiturile preparate cu ea, sunt absolut minunate. Mai ales prajiturile cu ciocolata! Pana acum nu am incercat sa le folosesc decat in aceasta prajitura cu ciocolata, simpla si delicioasa, dar data viitoare sigur o sa parfumez un pandispan cu ea.

Planta care produce pastaile tonka este originara din Venezuela. Creste si in Columbia, Amazonia si in Trinidad. Arborele atinge 25 m inaltime si 1 m diametru. Fructele seamana cu un fruct mic de mango si se recolteaza cand sunt perfect coapte apoi se usuca si se extrag semintele care au o dimensiune de 3-4 cm si o latime de 1 cm. Cand sunt proaspete au o suprafata neteda si sunt maronii. Cand se usuca, suprafata se increteste iar pastaia capata o culoare neagra. Aroma este o combinatie intre fan, vanilie si miere. In trecut, pastaia tonka se folosea in parfumerie, abia de curand a inceput sa fie folosita si in bucatarie.

Ingrediente

    200 g faina
    200 g unt
    200 g zahar brun
    100 g ciocolata amara/lapte
    50 g cacao
    70 ml lapte
    5 oua
    2 lingurite melasa/miere
    1 pastaie tonka

    un varf cutit sare
    1/2 plic praf de copt

Reţeta completă pe lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii