Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:56 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Rösti – Placinta de cartofi elvetiana

ro

23 Jan, 2014 09:06 4681 Marime text
Rösti – Placinta de Cartofi Elvetiana

Originara din Elvetia, aceasta placinta rapida de cartofi la tigaie, rosti, era servita de catre fermierii elvetieni la micul dejun. Acum a devenit foarte raspandita in toata Elvetia si se serveste ca fel principal. Este o reteta absolut delicioasa si foarte simplu de facut. O puteti servi langa fripturi, salate, oua, branzeturi sau simpla.

Rosti se prepara din cartofi, dar exista si variante imbogatite cu branza, ceapa, bucatele de sunca si chiar mere. In general, se folosesc cartofi fierti daca rosti va fi servit ca garnitura, iar daca ne hotaram sa-l servim ca fel unic, este indicat sa folosim cartofi cruzi dati prin razatoare.

Ingrediente

    500-600 g cartofi
    sare
    piper
    praf de usturoi
    parmezan
    50-60 g unt


Reţeta integrală pe lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii