Macaroane cu carne de vitel
Macaroane cu carne de vitelAceasta mancare este o specialitate din localitatea Zrnovo din insula Korcula.
Pastele sunt facute in casa si apoi se face langa ele un sos din carne de vitel. Le-am incercat la aceeasi konoba Maha, unde mi-au explicat cum fac pastele de casa, dar nu mi-au dezvaluit si reteta sosului, care e secreta, fiind transmisa din generatie in generatie. Va dati seama ce uimita am fost cand am gustat sosul si mi-am dat seama ca are fix acelasi gust cu tocanita de vitel pe care o face mama mea Am adaugat doar cateva arome folosite pe insula (dafin, oregano si vinul - un Pošip ca sa fiu exacta) si rezultatul a fost desavarsit!
Ingrediente pentru Macaroane cu carne de vitel
400 gr macaroane de casa
Tocanita din carne de vitel
500 gr carne de vitel
1 ceapa mare
1/2 ardei rosu
100 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru macinat
sare
3 linguri ulei
Portii: 4
Reteta completa pe: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp