Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macaroane cu carne de vitel

ro

13 Aug, 2012 01:00 2190 Marime text

retata1.jpgAceasta mancare este o specialitate din localitatea Zrnovo din insula Korcula.

Pastele sunt facute in casa si apoi se face langa ele un sos din carne de vitel. Le-am incercat la aceeasi konoba Maha, unde mi-au explicat cum fac pastele de casa, dar nu mi-au dezvaluit si reteta sosului, care e secreta, fiind transmisa din generatie in generatie. Va dati seama ce uimita am fost cand am gustat sosul si mi-am dat seama ca are fix acelasi gust cu tocanita de vitel pe care o face mama mea Am adaugat doar cateva arome folosite pe insula (dafin, oregano si vinul - un Pošip ca sa fiu exacta) si rezultatul a fost desavarsit!

Ingrediente pentru Macaroane cu carne de vitel

400 gr macaroane de casa

Tocanita din carne de vitel

500 gr carne de vitel
1 ceapa mare
1/2 ardei rosu
100 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru macinat
sare
3 linguri ulei

Portii: 4

Reteta completa pe: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii