Macluba
MaclubaAm dat de reteta asta in mod intamplator pe net. Mi-a atras atentia si am zis sa incerc sa vedem ce e si cu mancarurile astea arabesti. Chiar e simpla si daca va place orezul merita incercata.
Timp: 50min
Portii: 2
Ingrediente: 2 pulpe de pui, 1/2 vanata, 4 buchetele de conopida, 3 cartofi, 2 catei de usturoi, sare, piper, 200g orez, smantana pentru servit
Mod de preparare: Punem pulpele la fiert in apa cu sare. Taiem cartofii si vinata felii de grosimea unui deget, desfacem conopida in buchetele mici si prajim pe rand in tigaie.
Dupa ce s-au rumenit, scoatem legumele pe servetele de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.
Dupa ce au fiert pulpele, le scoatem si le asezam pe fundul cratitii in care vom asambla Macluba unsa cu putin ulei.
Adaugam peste carne feliile de vinete, conopida si cartofii. Presaram printe ele usturoiul maruntit, piper si sare.
La urma adaugam orezul si apa in care a fiert carnea.
Acoperim cu un capac si lasam la fiert pana fierbe orezul si scade apa. Daca e nevoie mai completam cu apa.
Cand e gata se rastoarna cratita cu fundul in sus intr-o tava si fiecare mesean serveste Macluba cu pofta si multa smantana.
PS. Eu am dat-o si putin la cuptor cu pulpele scoase deasupra sa se rumeneasca ca lu' puiul meu nu ii place carnea de pui daca nu e rumena :o)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp