Madeleines
Madeleines
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
200gr unt
200gr zahar
250gr faina
4 oua
3 linguri cacao (optional)
un pliculet praf de copt
coaja rasa de lamaie/portocala.
Mod de preparare:
1.Mixezi ouale cu zaharul pana ce zaharul se dizolva complet.
2.Adaugi untul topit si putin caldut,apoi coaja rasa de lamaie/portocala,mixand in continuare.
3.La final adaugi faina,praful de copt si cacaoa (toate cernute).Poti
pune cacao in jumatate din compozitie si astfel poti face prajiturele
marmorate.
4.Dupa ce ai incorporat ingredientele uscate,din compozitia rezultata,pui cu lingura in formele de madeleines unse cu ulei si tapetate cu faina si dai la cuptor timp de 20 min. la foc mediu.
Dupa ce s`au racorit 5 minute le scoti cu grija din forme.Le poti servi glazurate,pudrate cu zahar pudra sau pur si simplu ..simple.Pofta buna!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp