Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu de vara Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza

ro

06 Jun, 2011 10:42 2410 Marime text

471x318_12796350639804f276.jpgIngrediente

  • Pentru supa de rosii (pentru 10 portii)
  • 2,5 kg rosii foarte bine coapte (mai moi, pot si chiar storcosite)
  • 6 l apa
  • 3 morcovi curatati, lasati intregi
  • 2 cepe curatate, intregi
  • 1 telina mica curatata, intreaga (sau frunze de telina)
  • 1 radacina patrunjel curatata, intreaga
  • 150 g taietei de casa (sau orez)
  • frunze de oregano (optional)
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline (optional)
  • Pentru salata de vinete
  • 2 kg vinete, coapte direct pe flacara
  • 2 cepe tocate marunt
  • 6 linguri de maioneza facuta in casa
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Supa de rosii

  1. Daca ai facut sucul de rosii in avans, pune-l la fiert impreuna cu apa si legumele pana ce acestea sunt fierte bine. 
  2. Scoate legumele, adauga taieteii, oregano si uleiul pana ce taieteii sunt fierti. potriveste de sare.
  3. Daca folosesti rosiile intregi, pune-le la fiert cu legumele in apa, la foc mic, acoperind oala cu capac, pana ce toate sunt fierte bine. Scoate legumele. Trece rosiile printr-o sita deasa.
  4. Pune la fiert supa din nou, adauga taieteii, oregano si uleiul. Cand taieteii sunt fierti, potriveste de sare. 
  5. Supa se poate servi rece sau calda.

 

Salata de vinete

  1. Curata  vinetele cand sunt calde, ca sa ramana albe.
  2. Toaca-le mic.
  3. Amesteca vinetele cu ceapa si maioneza. Potriveste de sare.
  4. Pune la frigider cateva ore inainte de a o manca.

Retete preluate de pe http://www.bucataras.ro/retete/meniu-de-vara-supa-de-rosii-proaspete-cu-oregano-si-salata-de-vinete-cu-maioneza-9355.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii