Meniu de vara Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza
Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza
06 Jun, 2011 10:42
ZIUA de Constanta
2404
Marime text
Ingrediente
- Pentru supa de rosii (pentru 10 portii)
- 2,5 kg rosii foarte bine coapte (mai moi, pot si chiar storcosite)
- 6 l apa
- 3 morcovi curatati, lasati intregi
- 2 cepe curatate, intregi
- 1 telina mica curatata, intreaga (sau frunze de telina)
- 1 radacina patrunjel curatata, intreaga
- 150 g taietei de casa (sau orez)
- frunze de oregano (optional)
- sare dupa gust
- 3 linguri ulei de masline (optional)
- Pentru salata de vinete
- 2 kg vinete, coapte direct pe flacara
- 2 cepe tocate marunt
- 6 linguri de maioneza facuta in casa
- sare dupa gust.
Mod de preparare
Supa de rosii
- Daca ai facut sucul de rosii in avans, pune-l la fiert impreuna cu apa si legumele pana ce acestea sunt fierte bine.
- Scoate legumele, adauga taieteii, oregano si uleiul pana ce taieteii sunt fierti. potriveste de sare.
- Daca folosesti rosiile intregi, pune-le la fiert cu legumele in apa, la foc mic, acoperind oala cu capac, pana ce toate sunt fierte bine. Scoate legumele. Trece rosiile printr-o sita deasa.
- Pune la fiert supa din nou, adauga taieteii, oregano si uleiul. Cand taieteii sunt fierti, potriveste de sare.
- Supa se poate servi rece sau calda.
Salata de vinete
- Curata vinetele cand sunt calde, ca sa ramana albe.
- Toaca-le mic.
- Amesteca vinetele cu ceapa si maioneza. Potriveste de sare.
- Pune la frigider cateva ore inainte de a o manca.
Retete preluate de pe http://www.bucataras.ro/retete/meniu-de-vara-supa-de-rosii-proaspete-cu-oregano-si-salata-de-vinete-cu-maioneza-9355.html
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii