Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:49 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Midii pané

ro

31 Jul, 2011 17:14 3694 Marime text

midii-pane.jpgGustare excelentă mai ales vara, alături de un pahar de bere sau vin alb rece, midiile pané se întâlnesc în majoritatea bucătăriilor sud-europene cu deschidere la mare şi nu numai. Simplu de preparat, midiile pané se servesc neprotocolar, de cele mai multe ori pe o bucată de hârtie cerată sau pe un pat de salată verde.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

1 kilogram de midii fără cochilie

1 ceaşcă de făină

1/2 ceaşcă de mălai

1 cană de ulei (pentru prăjire)

sare

piper

Preparare:

Spălaţi şi ştergeţi bine midiile cu un şervet curat.

Amestecaţi făina cu mălaiul, 1 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper măcinat.

Treceţi midiile prin amestecul de făină. Scuturaţi excesul.

Încingeţi uleiul.

Prăjiţi midiile până se rumenesc frumos, galben-auriu, la suprafaţă (aprox. 4-5 minute).

Scoateţi midiile pe un şervet de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.

Midiile pané se servesc imediat, cu lămâie, maioneză, maioneză cu usturoi, etc.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii