Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:05 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mini-tarte cu piersici

ro

29 Jul, 2011 19:07 2155 Marime text

mini-tarte_34.jpgUn desert pe cât de simplu, pe atât de gustos şi spectaculos. Cu un minim de efort, puteţi trasforma un foietaj şi câteva piersici sau nectarine într-o prinţesă a farfuriei. Un desert potrivit pentru orice parte a zilei, dar desăvârşit la micul dejun sau alături de un ceai.

Porţii: 12 mini-tarte

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

450-500 grame foietaj

4 piersici sau nectarine (coapte dar ferme)

2 linguri zahăr brun

1 linguriţă scortisoara

3 linguri gem de caise

4-5 linguri zahăr pudră

Preparare:

Încingeţi cuptorul la 180 de grade (foc mediu).

Tăiaţi fructele în sferturi şi îndepărtaţi sâmburele. Dacă folosiți piersici, spălați și ștergeți bine puful.

Tăiaţi fructele în felii subţiri de 2-3 mililmetri.

Presăraţi feliile de fruct cu zahăr şi scorţişoară.

Împărţiţi aluatul în 12 bucăţi egale: pătrate, dreptunghiuri sau cercuri.

Crestaţi aluatul, pe interior, de jur împrejur, pentru a obține o margine de aproximativ 1 centimetru (vezi foto). Nu tăiați aluatul până jos.

Amestecaţi gemul de caise cu 1 linguriţă de apă caldă.

Ungeţi chenarul interior al bucăţilor de foietaj cu gem.

Aşezaţi bucăţi de fruct pe foietaj uşor suprapuse, în careul interior, circular pe bucăţile rotunde sau linear pe pătrate sau dreptunghiuri (vezi foto).

Treceţi pensula cu gem peste fructe.

Introduceţi tartele la cuptor, în tăvi tapetate cu hârtie de copt, pentru 20 de minute.

Scoateţi tava de la cuptor şi lăsaţi mini-tartele să se răcească.

Pudraţi cu zahăr pudră.

Mini-tartele cu piersici sau nectarine se servesc ca atare, cu frişcă sau îngheţată de vanilie.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii