Muffins cu ciocolata de post
Muffins cu ciocolata de postSunt extraordinare de bune!
Ingrediente
- 250ml lapte de soia (Alpro-Soya, cel mai bun lapte de soia)
- 150g de zahar
- 30g de ulei
- 1 1/2 lingura amidon de porumb
- 1 praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 1 varf de cutit bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
- 200g de faina
- bucatele mici de ciocolata menaj (Galactic -de post)
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie.
Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de faina, apoi se pun cele 2 linguri de cacao amestecand de sus in jos, pana se incorporeaza.
Se toarna in forme cu ajutorul unei linguri (eu am folosit forme de unica folosinta din aluminiu, pe care le-am achizitionat din Ungaria, dar se gasesc si in RO).
Deasupra se presara bucatelele de ciocolata si se dau la copt (eu avand forme individuale le-am pus in tava de la cuptor) la foc potrivit 180°C timp de 25 min.
Pofta buna!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp