Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:45 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muffins de ciocolata cu inima moale

ro

18 Jan, 2013 09:24 2728 Marime text
phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpgE ca si cand ai manca inima ciocolatei. Exteriorul e usor, ca un mousse, iar interiorul e moale ca o lava care curge afara cand taiati muffinsul. Se pot prepara cu sau fara "inimi" aromate.

Retete apartine patiserului francez Pierre Herme care dealtfel a dezvoltat si tehnica inimilor aromate prin congelarea sosurilor. Eu pana acum am incercat doua feluri de umpluturi (cu ceai verde si cu zmeura) dar imi sta gandul la una cu sos de alune de padure si alta cu sos de portocale. Suna bine nu-i asa?

Ingrediente

Aluat

100 gr ciocolata amaruie (70% cacao)
125 gr unt la temperatura camerei (unt 82% grasime)
80-100 gr zahar (depinde cat de dulci le vreti)
2 oua
30 gr faina
1 lingura rom (optional)

Inimi aromate

  1. 100 gr ciocolata alba
    30 ml frisca nebatuta
    1/4 lingurita pudra ceai verde (matcha)
  2. 50 gr ciocolata
    250 gr zmeura
    putin zahar

Bucati: 5 muffins; "inimile" ies mai multe, dar pot fi pastrate in congelator cateva luni

Sursa: e-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii